Woocommerce, aangenaam

Veruit de meeste WordPress webshops worden gemaakt met de plugin Woocommerce. Deze zeer uitgebreide plugin biedt de mogelijkheid om allerlei typen producten te verkopen. Of het nu gaat om fysieke producten zoals meubels of beveiligingsproducten, of digitale producten: dit kan allemaal binnen een Woocommerce webshop.

Het mooie aan deze plugin is ook nog eens: hij is gratis! Zoals WordPress zelf en vele andere plugins is Woocommerce open source: dat wil zeggen dat er vele ontwikkelaars bezig zijn om de plugin te verbeteren en dat elke ontwikkelaar zelf ook in staat is om wijzigingen in de code aan te brengen.

Dit biedt de mogelijkheid om uw webwinkel uit te breiden met allerlei extra functies en de layout te veranderen naar uw wensen. Daarnaast werkt Woocommerce ook goed samen met WPML, een plugin om je website te vertalen.

Woocommerce WordPress Webshop

Plaatsen van producten in de webshop

Het is heel makkelijk om een product aan te maken binnen Woocommerce. Je kan een titel en een beschrijving opgeven, vervolgens bepaal je een prijs en koppel je eventueel nog een foto en voilà, je product is klaar om te worden gepubliceerd. Zo simpel kan het zijn!

Uiteraard kan je ook meer onderdelen aan je product hangen zoals categorieën, tags, verzendklassen, gewicht, afmetingen, gerelateerde producten, een productgalerij en nog vele andere zaken. Je kan zelfs je eigen producteigenschappen bepalen en deze aan het product koppelen.

Afhankelijk van de opzet van de webshop kan het product in een lijst of in een mooi overzicht met foto’s worden getoond.

Varianten van producten in verschillende maten, kleuren enz.

Als je je producten in verschillende variaties wilt verkopen is dat uiteraard ook mogelijk. Denk aan T-shirts in verschillende maten, maar ook in verschillende kleuren. Binnen een Woocommerce webshop kan je zelf je eigen variaties maken en hier dezelfde, of een afwijkende prijs aan verbinden.

WordPress Webshop Variations

Webshop Voorraadbeheer

Het is mogelijk om van elk product bij te houden wat de voorraad is. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat er geen producten meer worden besteld terwijl de voorraad al op is. Wel zo klantvriendelijk.

Verzendkosten

Het is mogelijk om verzendkosten te bepalen op basis van gewicht of om verschillende verzendklassen aan te maken voor elk product. Je kan vervolgens instellen wat de regel is wanneer men meerdere producten koopt: alles bij elkaar optellen? Of alleen de duurste verzendklasse in rekening brengen. Het kan zelfs mogelijk zijn dat wanneer klanten voor een bepaald bedrag bestellen, de verzendkosten vervallen.

Verzendkosten Webshop

Koppeling met andere producten

Vaak zijn producten gerelateerd: Het ene product heeft met het andere te maken. Denk hierbij aan een computer en een muis. Het kan interessant zijn voor een klant om beide producten aan te schaffen. Voor u als winkelier heeft het daarom grote voordelen om extra producten aan te bieden die gerelateerd zijn aan het gekozen product. De kans is immers groter dat mensen zo’n aanschaf zouden doen. Ook kan je soortgelijke producten tonen bij een product.

Koppeling met betaaldiensten (iDeal, Paypal, Creditcards, etc.)

Er zijn vele betaalmogelijkheden in de wereld. Deze zijn niet standaard gekoppeld aan Woocommerce. Webconstructions kan dit wel voor u realiseren. Wij kunnen de webshop o.a. koppelen aan iDeal, PayPal, Mastercard, Visa, Klarna, Apple Pay, Sofort en vele anderen.

Ook kan er gekoppeld worden aan vele zogenaamde Payment Service Providers (PSP) die betalingen via vele andere mogelijkheden mogelijk maken. O.a. Mollie, Sisow, Buckaroo, Adyen, Ingenico, EMS, Buckaroo en Rabobank Onmikassa behoren tot de mogelijkheden.

WordPress Webshop - webshop
WordPress Webshop - webshop
WordPress Webshop - webshop
WordPress Webshop - webshop
WordPress Webshop - webshop
WordPress Webshop - webshop

De voordelen van een WordPress webshop

Hieronder enkele van de vele voordelen van een Woocommerce webwinkel op een rij:

  • Veel ontwikkelaars
  • Variaties in producten mogelijk
  • Verzendkosten en klassen in te stellen
  • Te koppelen met veel betaalmethoden
  • Voor fysieke en digitale producten
  • Goede support
  • Gebruiksvriendelijk
  • Mooie styling
  • Vele uitbreidingsmogelijkheden

Webshop klanten van Webcontructions Delft

Webconstructions heeft voor vele klanten webshops en betaalkoppelingen aangelegd. Hieronder zijn een aantal voorbeelden uit onze portfolio terug te vinden.

Wat onze klanten over ons zeggen

Paul heeft ons ondersteunt bij het maken van een complex project waarin wij meerdere web-elementen in 1 website wilde hebben.

Zijn expertise en pragmatische oplossingen waren voor ons precies wat we nodig hadden in dit project om dit zo tot een goede einde te brengen.

It was a pleasure to work with Paul on our website. Within a month from our first meeting, the new website was up and running.

Paul delivers what he promises and will help you get the results that you need. As an experienced developer, he has been able to gives us valuable advise on the numerous decisions to be made concerning our new site.

Start uw eigen webshop

Van start met uw Woocommerce webshop?

Neem contact op via telefoon of email en stel al uw vragen.

WhatsApp chat