WordPress en Social media - social media

Voordat we hier dieper induiken… wat verstaan wij eigenlijk onder WordPress en sociale media? Hier is de gemakkelijkste definitie:

WordPress is de gemakkelijkste en meest populaire manier om je eigen website of blog te maken en Social Media verwijst naar websites en pakketten die zijn ontworpen om mensen in staat te stellen snel en effectief content, ideeën en interesses te delen.

WordPress en Social Media

Integratie van WordPress en Social Media

Zoals we allemaal weten, krijgt elk bedrijf in deze tijd veel klanten door een hoge betrokkenheid bij hun publiek. Uit onderzoek van Lyfe Marketing blijkt dat online volwassenen van 18-34 jaar een merk waarschijnlijk zullen volgen via sociale netwerken (95%).

Social media is het belangrijkste element om de impact van je bedrijf te versnellen. Hoe hoger de publiciteit, hoe meer klanten. Twitter, Instagram, Facebook en LinkedIn zijn hierbij de beste kanalen om je bedrijf te promoten.

Als je social media niet met je WordPress site integreert, loop je een groot deel van je potentiële inkomsten mis. 95% van de mensen komt elke dag op sociale media. Bij gebruik van social media voor je bedrijf is de kans is groot dat bezoekers terugkeren en jouw activiteiten volgen. Als gevolg hiervan zal dit leiden tot meer verkopen via je site.

WordPress en Social Media

Social Media Cijfers

  • Over de hele wereld zijn er 3,2 miljard klanten op sociale media.
  • In de loop van de tijd is er een enorme toename te zien in het aantal mensen dat social media gebruikt en hebben zij een gemiddelde tijdsbesteding van twee uur en 22 minuten.
  • 73% van de online marketeers geeft aan dat Sociale media houden helpt bij het verbeteren van de zichtbaarheid van het bedrijf
  • 90% van Instagram en 66% van Facebook-gebruikers zegt een bedrijf leuk te vinden, te volgen en te observeren.
  • Twitter wordt 28% keer vaker gebruikt in vergelijking met andere platforms
  • 63 miljoen LinkedIn-klanten zijn mensen in een positie om een beslissing te nemen

Het belang van Social media mag duidelijk zijn:

Om je bedrijf te laten groeien, zou je je site met sociale media moeten integreren. Dit zal je bedrijf laten groeien doordat er meer zichtbaarheid komt door mensen die jouw berichten liken en delen.

WordPress en Social media - social media

Installeer een WordPress Social Media plugin

Plugins spelen een cruciale rol in de integratie tussen WordPress en sociale media.

Wat zijn plug-ins? Een plugin is een stuk software dat een groep functies bevat die aan een WordPress-website kunnen worden toegevoegd, vandaar dat het een eenvoudige manier van integratie is. Download de door u gekozen plugin, installeer en activeer deze.

Enkele goede plugins voor sociale media voor WordPress zijn:

Social Snap

Social Snap is een van de krachtigste plugins waarmee u meer verkeer naar je sites kunt genereren door mensen te betrekken via de kracht van sociale media. De plugin is gemakkelijk in gebruik en staat hoog aangeschreven. Bekijk hieronder de video met alle toepassingen van Social Snap.

Monarch Social Sharing

Wil je een uitgebreidere manier van het tonen van Social Media? Kies dan voor Monarch Social Sharing. Waarom Monarch opvalt? De Monarch Social Sharing-plugin kan deelknoppen toevoegen op vijf verschillende locaties en vele verschillende manieren. Je bent dus niet beperkt tot één zelfde plaatsing. Je kunt kiezen uit meer dan 20 sociale deelnetwerken om weer te geven op je WordPress-site. Bekijk in de video hieronder de uitgebreide mogelijkheden van Monarch.

Embed functies van verschillende Social media platformen

Er bestaat ook de mogelijkheid om je publicaties op social media handmatig te embedden op verschillende websites. Je kan bij Facebook bijvoorbeeld een bericht embedden door op de drie puntjes rechts bovenaan te klikken en daar te kiezen voor “Insluiten”. Facebook genereert vervolgens een code die je binnen je website kan embeddden.

WordPress Social media embedden

Als je dit te lastig vind, kan je altijd een plugin als Smash Balloon Social Post Feed gebruiken.

Tips voor het plaatsen van Social Media

Waar moet je je social media-links op je website plaatsen? Een ding is duidelijk: let op dat je niet teveel links plaatst, dit zorgt voor irritatie door een slordige pagina of zorgt voor verwarring bij de lezer.

Afhankelijk van jouw online strategie, kan je de links plaatsen in het menu, de header, onder of boven de tekst, op foto’s en video’s en nog vele andere mogelijkheden via pop-ups enz. Heb je al deze mogelijkheden nodig? Waarschijnlijk niet.

Het doel van social media is om jouw merk zichtbaarheid te vergroten en voor meer interactie zorgen met jouw content. Door gebruik te maken van de benoemde plugins en tips, kan je ervoor zorgen dat je je bezoekers inspireert om meer verbonden te zijn met jouw bedrijf en meer interactie te hebben met potentiële klanten. Hierdoor ga je jouw doelgroep beter begrijpen en kan je persoonlijk op vragen of problemen reageren.

Een goed team kan u helpen om een ​​goede website te bouwen. Vergroot uw publiek door uw site te integreren met sociale media en bouw een community op rond uw bedrijf. We zijn hier om u te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samenwerken!