WhatsApp koppelen met jouw WordPress website

Het integreren van technieken is een van de mooiste dingen die technologie vandaag de dag brengt. Het biedt gemak en toegankelijkheid voor ontwikkelaars, omdat bijna alles kan worden geïntegreerd binnen WordPress.

Als je het meeste uit je WordPress website wilt halen en effectief met je klanten wilt communiceren, dan is WhatsApp een geweldig platform om dat te doen.

U kunt beide integreren als de WhatsApp-knop waarmee jouw site gebruikers in staat stelt jouw bericht in realtime met andere mensen te delen. Als je meer verkeer naar jouw site wilt leiden, is dit de beste manier.

Hier is alles wat je moet weten over hoe je WhatsApp kunt integreren en de voordelen die daarbij horen.

Hoe kan je WhatsApp integreren binnen jouw WordPress website?

Er is een plugin voor bijna alles binnen WordPress, zo ook voor WhatsApp. Er zijn verschillende plugins beschikbaar die je hiervoor kunt gebruiken.

Vele bedrijven over de hele wereld gebruiken WhatsApp om meer bezoekers naar hun WordPress website te trekken en de betrokkenheid met hun content te vergroten. Het is daarnaast de meest gebruikte applicatie voor privéberichten en wint met de dag aan populariteit.

Het mooiste is dat WhatsApp plugins voor WordPress meestal gratis zijn, dus je hoeft er alleen een te vinden die het beste bij je past en deze op jouw website te installeren.

Een van de beste WordPress plugins is Click To Chat. Dit is hoe je deze plugin kunt integreren met jouw WordPress site.

Hoe je de Click To Chat WhatsApp plugin op jouw WordPress installeert

Het installeren van deze plugin is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is:

  • Ga naar het dashboard
  • Ga naar plugins
  • Klik op “Nieuw toevoegen”
  • Zoek naar “Click To Chat”. je kunt ook het woord WhatsApp toevoegen om de zoekopdracht te verfijnen.
  • Zodra de plugin opduikt, klik je op “Nu installeren” en daarna op “Activeren”
  • Vervolgens kan je in de instellingen kiezen op welke manier jij de WhatsApp knop wilt tonen.
  • Verder moet je de plugin koppelen aan jouw mobiele nummer wat je voor WhatsApp gebruikt

Zodra de plugin is geïnstalleerd en actief is, kunnen jouw potentiële klanten rechtstreeks contact met je opnemen met slechts één klik en kunnen ze met je chatten!

Zie hieronder een voorbeeld hoe wij deze plugin gebruiken binnen de webshop van Botsch Industrieel.

Whatsapp in WordPress webshop

Voordelen van het integreren van WhatsApp-chat met jouw website

Verbeteren van de communicatie met potentiële klanten

Communicatie is de ruggengraat van elk succesvol bedrijf. Je moet voor een goede communicatie zorgen, als je jouw omzet wilt verhogen en meer klanten uit je website wilt halen.

Zodra jouw klanten weten dat ze toegang tot je hebben, zullen ze je vragen stellen en kun je ze gemakkelijk begeleiden bij alles waar ze hulp bij nodig hebben. Dit zal op de lange termijn jouw consumentenervaring verbeteren.

Meer verkopen

Wist je dat als je een oplossing op jouw site biedt waarmee klanten met je kunnen praten, 60% van hen terugkeert naar jouw site en uiteindelijk een aankoop doet?

Dit komt omdat ze weten dat er iemand beschikbaar is die hen kan helpen bij het nemen van hun aankoopbeslissingen. Dit heeft het voordeel dat ze loyaal aan je zijn, omdat ze jouw merk nog meer zullen vertrouwen.

Gemak

Volgens recent onderzoek hebben klanten er een hekel aan om langer dan een minuut op iets te wachten. Zeker als ze jou iets vragen op je site en je niet binnen een minuut antwoordt.

Met een oplossing zoals “Click to Chat” kunt je echter direct reageren op elke vraag die een klant heeft over jouw bedrijf en de producten en diensten die jij levert. Op deze manier hoeft de klant niet lang te wachten, want hij heeft een handige oplossing binnen handbereik.

Verhoogt de klanttevredenheid en loyaliteit

Des te meer een klant tevreden is met jouw diensten, des te beter het voor jouw bedrijf is. Doordat mensen van jouw merk gaan houden, zullen ze er loyaal aan zijn en het ook aan andere mensen aanbevelen. Onderschat nooit de kracht van mond-tot-mondreclame.

Als mensen een oplossing krijgen waarmee ze alle antwoorden kunnen krijgen die ze nodig hebben, zullen ze automatisch tevreden zijn over hun ervaring met jou. Op de lange termijn zal dit de tevredenheid verhogen en jouw omzet verhogen. Dit is de reden waarom deze functie zo’n hoge ROI heeft.

Whatsapp WordPress website
Voordelen van het delen van content via WhatsApp

De voordelen zijn niet alleen beperkt tot WhatsApp chat. Consumenten kunnen jouw berichten en producten ook delen met andere mensen en dit is hoe jouw bedrijf hiervan profiteert:

Helpt jouw ​​site een wereldwijd bereik te krijgen

Hoe meer verkeer je op jouw website heeft, des te beter dit voor je is. Wat is een mooiere manier van klanten trekken dan om bezoekers van over de hele wereld op jouw website te hebben? Dit is mogelijk door de kracht van een WhatsApp share plugin op jouw WordPress website.

WhatsApp is in bijna elk land beschikbaar en heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers op zijn privéberichten platform. Het is natuurlijk niet realistisch om via WhatsApp te proberen een wereldwijd bereik van 1 miljard te hebben.

U kunt echter realistische en haalbare doelen stellen om ten minste een fractie van die 1 miljard personen te targeten. Op deze manier krijgt jouw WordPress website zichtbaarheid voor een breed publiek die je voorheen niet had kunnen bereiken!

Moedigt mobiel delen aan

De meeste deelacties van content vinden plaats op mobiele apparaten. Mensen gebruiken platforms als Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter op hun telefoon en delen alles via hun kleine schermpje.

Op deze manier kun je jouw site ook uitbreiden naar mobiele gebruikers. Met een WhatsApp deel plugin kunnen lezers artikelen delen en kunnen ze het gemakkelijk op hun telefoon lezen.

Een dergelijke kans en markt moeten worden aangegrepen, aangezien je het meeste uit jouw WordPress website zou moeten halen. Onderzoek heeft aangetoond dat er een opwaartse trend is waarbij individuen privéberichten gebruiken om te delen.

Door dit gemak op jouw site toe te staan, kunnen mensen jouw berichten delen met mensen die ze kennen via een privéberichten-app zoals WhatsApp.

WordPress content delen via WhatsApp
Snel en eenvoudig delen

Er zijn geen ingewikkelde regels om te volgen als het gaat om het delen van iets op WhatsApp. Het is buitengewoon gemakkelijk en daarom voelen veel mensen zich ertoe aangetrokken.

Het enige wat ze hoeven te doen, is op de knop klikken en kiezen met wie ze het materiaal willen delen. Zo simpel is het. Als je verkeer wilt omleiden en jouw lezersbestand wilt vergroten, is een WhatsApp-knop de perfecte oplossing.

Mensen zullen jouw site met één klik op de knop delen met hun dierbaren. Veel andere websites gebruiken deze functie ook om hun producten te verkopen. Ze weten dat gebruikers op hun site hun producten via WhatsApp met anderen kunnen delen en dit zal leiden tot meer verkopen.

Dit heeft het voor veel bedrijven gemakkelijk gemaakt om hun producten te verkopen en het aantal bezoekers op hun site te vergroten. Ook jouw WordPress website kan profiteren van een toename van bezoekers.

Echte en loyale gebruikers

Het is gemakkelijk om nepaccounts aan te maken op sociale media. Dat is bij WhatsApp echter niet het geval. Dit komt doordat WhatsApp rechtstreeks is verbonden met jouw nummer.

Dit betekent dat echte gebruikers zijn verbonden via hun telefoonnummers. Dus wanneer één persoon een bericht van jouw WordPress website deelt via WhatsApp, kun je erop rekenen dat een echte gebruiker jouw materiaal zal lezen.

Als mensen jouw content met anderen delen en ze vinden dit leuk, dan zal je binnen de kortste keren een organische toename van het aantal bezoekers op jouw site hebben.

Personalisatie

Facebook, Twitter en andere platforms bieden niet zoveel personalisatie als WhatsApp. Dit komt omdat je van alles en nog wat kunt toevoegen wanneer je het bericht met iemand deelt.

Zie het als vergelijkbaar met het sturen van een e-mail naar jouw vrienden. Er is geen limiet aan de hoeveelheid inhoud en andere dingen die je eraan kunt toevoegen. Dit kan het delen van WordPress content via WhatsApp voor je doen.

Het geeft een persoonlijk tintje en zorgt er voor dat de persoon aan de andere kant geïnteresseerd is in de post. Ze zullen het lezen, het bespreken met de persoon die het met hen heeft gedeeld en het vervolgens doorsturen naar andere mensen die ze kennen.

Dit zal een kettingreactie veroorzaken en binnenkort zullen al jouw berichten zichtbaar zijn voor een groot aantal echte gebruikers en doelgroepen.

Conclusie

Pas je aan het veranderende zakelijke landschap aan en verbind WhatsApp met je WordPress website. Het is geweldig om jouw inhoud te kunnen delen via een van ’s werelds grootste sociale mediaplatforms.

Maar wat nog mooier is, is de mogelijkheid om binnen enkele seconden in direct contact te staan ​​met jouw potentiële klanten en de persoonlijke band te ontwikkelen waar klanten van houden. Dit zal de manier waarop je zaken doet volledig veranderen en zal op de lange termijn succes opleveren.

Meer weten over hoe wij WordPress websites ontwikkelen die een connectie maken met potentiële klanten? Neem vrijblijvend contact op of chat met ons op WhatsApp!