Waarom is mijn website zo !#@$#% traag ?

Dit is een opmerking die wij vaker horen: Mijn WordPress website is heel erg langzaam!! Veel mensen hebben geen idee van de techniek die komt kijken bij een website. Ze kiezen een mooi thema, installeren diverse plugins en alle functionaliteiten lijken op zijn plaats. Maar dan…in de praktijk blijkt de website enorm traag.

Een snelle wordpress website is belangrijk. Niet alleen om de gebruikers een zo prettig mogelijke ervaring te bieden, maar ook omdat dit een ranking factor is bij Google. Lees hieronder de verschillende acties die wij uitvoeren om een zo snel mogelijk website te garanderen.

Snelle WordPress website
SSD Hosting

Supersnelle SSD hosting

Webconstructions Delft maakt alleen gebruik van supersnelle SSD hosting. Normale hosting vindt plaats vanaf standaard harde schijven. Deze harde schijven draaien rond waardoor het langer duurt om de informatie te vinden dan bij SSD harde schijven.

SSD harde schijven slaan de data namelijk statisch op in het flash geheugen. Dit zorgt ervoor dat de informatie 3-4 keer zo snel wordt gevonden als bij normale harde schijven.

Lees hier meer over onze hosting

Gebruik van een geoptimaliseerd thema

In het thema dat wij gebruiken worden alleen de functies ingeladen die daadwerkelijk gebruikt worden op de pagina. Dit zorgt ervoor dat er geen overbodige laadtijd plaatsvindt.

Geoptimaliseerd WordPress thema
Snelle WordPress Website - Snelle Wordpress website

Samenvoegen van HTML

In onze schrijftaal gebruiken we spaties om woorden van elkaar te onderscheiden. Binnen HTML code is dit precies zo. Deze spaties zorgen ervoor dat een programmeur de code goed kan lezen. Voor Google is het echter niet nodig om deze spaties in de code te hebben. Google leest deze spaties ook als tekst. Dit is onnodige tijdsverspilling. Om deze reden comprimeren wij de HTML code om op die manier weer wat tijd te besparen.

Comprimeren van CSS

De styling regels van een website worden opgeslagen in zogenaamde CSS code. Vaak wordt deze code in verschillende bestanden opgeslagen. Wij proberen deze CSS zoveel mogelijk samen te voegen en ook hier de overbodige witruimte te verwijderen.

Snelle WordPress Website - Snelle Wordpress website
Snelle WordPress Website - Snelle Wordpress website

JavaScript comprimeren en verlaat laden

JavaScript kan worden gecomprimeerd tot een veel kleiner bestand. Binnen een JavaScript bestand worden functies toegevoegd voor interactie met de gebruiker. Omdat deze functies pas gebruikt kunnen worden als de volledige webpagina geladen is, is het mogelijk om deze functies als laatste op de pagina te laden. Dit zorgt ervoor dat een gebruiker zo snel mogelijk alle onderdelen van de webpagina te zien krijgt. Ook dit is heel belangrijk voor zowel de gebruikerservaring als de Google ranking factoren.

Foto compressie

Wanneer een foto gemaakt wordt met een fotocamera of een smartphone wordt binnen deze foto allerlei informatie opgeslagen die lang niet altijd relevant zijn. Daarnaast is de kwaliteit van de foto optimaal. Dat wil zeggen dat de foto goed genoeg is om te worden afgedrukt. Voor een website is het echter helemaal niet nodig om zo’n goede kwaliteit te hanteren. 

Vaak kan een foto worden gecomprimeerd zonder dat dit zichtbaar is voor het menselijk oog. Dit kan ervoor zorgen dat de grootte van een foto enorm veel kleiner kan worden.

Naast het feit dat een foto enorm verkleind kan worden qua kwaliteit is het ook vaak niet nodig om een foto in de afmetingen te hebben waarin een fotocamera deze opslaat. Soms is het zelfs zo dat een foto als poster zou kunnen worden afgedrukt, zo groot zijn de afmetingen. Binnen een website is van een foto vaak slechts een fractie nodig van de originele grootte.

Met de technieken die wij gebruiken is het mogelijk om een foto in te laden op exact de grootte die ook gebruikt wordt op de website. Uiteraard levert dit weer een enorme tijdsbesparing op.

Voorheen werden de foto’s gecomprimeerd naar een bestandstype als JPG of PNG. Tegenwoordig zijn er speciale bestandstypen voor websites. Bij het gebruik van deze zogenaamde WebP images wordt nog meer snelheidswinst behaald.

Foto compressie
WordPress website caching met WP Rocket

Caching

Door het gebruik van caching kunnen webpagina’s op worden geslagen om sneller te kunnen worden geladen. Doordat de pagina vooraf al is opgeslagen op de server, wordt hij veel sneller geladen.

Webconstructions Delft maakt gebruik van WP-Rocket voor de caching van WordPress websites. Deze plugin zorgt ervoor dat pagina’s en berichten automatisch in de cache worden opgeslagen en zorgt ervoor dat het aantal aanvragen naar de server sterk verminderd wordt, wat ook de laadtijd van de website ten goede komt.

Lees hier meer over WP-Rocket

Wil jij ook een snelle website?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Met Paul heb ik een aansprekende website gekregen en is mijn onderneming op internet goed vindbaar. Paul heeft verstand van zaken en weet dit goed te benutten voor zijn klanten. Een aanrader!

Voor mijn nieuwe website heb ik nauw samengewerkt met Paul. Het was een ingewikkeld proces waarbij de website niet alleen een complete nieuwe lay-out kreeg, ook zaken als redirects van een ander domein moesten goed ingesteld staan. Paul neemt de tijd om je alles uit te leggen, werkt secuur, is eerlijk en geeft goede adviezen. Maar het belangrijkste: hij komt na wat hij belooft.

Start uw project

Van start met uw website?

Neem contact op via telefoon of email ons met al uw ideeën.