PHP

PHP (Hypertext Preprocessor) is een open source scripting taal die wordt gebruikt voor het maken van dynamische websites. Het werd in 1994 ontwikkeld door Rasmus Lerdorf en is sindsdien een veelgebruikte taal in de webontwikkeling.

PHP

Hoe werkt PHP?

PHP werkt op de server en is verantwoordelijk voor het verwerken van informatie voordat het naar de browser wordt gestuurd. Als een gebruiker een pagina opvraagt die is gemaakt met PHP, wordt de server de PHP-code uitvoeren en de output naar de browser sturen. De browser ontvangt alleen de uitvoer en heeft geen toegang tot de broncode van de PHP-pagina.

Wat is PHP? - PHP

Voordelen van PHP

  • Open source: PHP is open source en daardoor beschikbaar voor iedereen die het wil gebruiken zonder licentiekosten.
  • Gemakkelijk te leren: PHP heeft een eenvoudige syntaxis en is daardoor gemakkelijk te leren voor programmeurs.
  • Ondersteuning: PHP wordt wereldwijd ondersteund en heeft een actieve gemeenschap die steeds verbeteringen aanbrengt.
  • Integratie: PHP is gemakkelijk te integreren met andere technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript.
  • Veel mogelijkheden: Met PHP kun je veel verschillende soorten websites maken, van een eenvoudige brochuresite tot een complexe webapplicatie.

Toepassingen van PHP

PHP wordt veel gebruikt voor het maken van content management systemen (CMS), zoals WordPress, Joomla en Drupal. Daarnaast wordt PHP ook veel gebruikt voor het maken van webshops, forums en blogs.

Meer informatie over PHP vind je hier:

PHP.net

W3 Schools

PHP code

Eindconclusie

PHP is een veelzijdige scripting taal die gebruikt wordt voor het maken van dynamische websites. Het is open source, gemakkelijk te leren, heeft veel ondersteuning en biedt veel mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een taal om mee te werken aan een website, dan is PHP een uitstekende keuze.

Webconstructions gebruikt PHP met name voor WordPress thema uitbreidingen en stand-alone PHP webapplicaties.