Link juice

De term link juice verwijst naar de waarde die van de ene site naar de andere wordt doorgegeven. Dit wordt gedaan wanneer een link wordt toegevoegd aan een pagina van een website waarbij de pagina is gelinkt naar een andere website. Link juice is sterk gerelateerd aan de SEO van pagina’s op internet. De verschillende gevormde links bepalen en dragen bij aan de sterkte van je pagina. 

De link juice heeft invloed op het aantal gebruikers dat graag gebruik wil maken van je content en deze met anderen wil delen. Als het gaat om het verdienen van links, is er een directe manier en een indirecte. 

Op een directe manier worden strategieën gebruikt zoals het plaatsen van gastbloggers, social media marketing, persberichten, enz. Aan de andere kant wordt de indirecte inspanning verkregen door briljante content op je website te plaatsen die een gebruiker aantrekt en deze vervolgens over de hele wereld deelt.

Op een indirecte manier om pagina’s te linken, wanneer de gebruiker je content leuk vindt en met anderen deelt, worden er automatisch links gevormd en wordt het link vermogen van de ene site naar de andere overgedragen. 

Er is zoveel te zeggen over link juice, maar laten we eerst eens kijken naar de werking van link juice:

Hoe werkt link juice?

Link juice wordt ook wel Backlink of link autoriteit genoemd. Wanneer een zoekopdracht wordt gedaan, analyseert Google de link die naar een bepaalde webpagina wordt geleid en bepaalt de pagina rangschikking voor die bepaalde zoekopdracht. Als pagina 1 is gekoppeld aan pagina 2, stroomt de juice-link van 1 naar 2 en helpt pagina 2 zodoende naar een hogere positie. Des te meer links naar pagina 2 verwijzen, hoe hoger de positie op Google.

Hoe kan link juice je website helpen?

Met meer link juice naar de pagina’s op je site, zal de ranking van je website hoger zijn. Dit verhoogt zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de verkeersstroom op je site. Uiteindelijk zorgt  de link juice ervoor dat je website pagina’s hoger ranken binnen Google. 

Link juice, zoals eerder vermeld, is gekoppeld aan zoekoptimalisatie van je site. De ranking van je site is erg belangrijk en link juice kan een cruciale rol spelen in de mate van succes die een website heeft. 

Hoe krijg je meer link juice voor je website? 

Het antwoord op deze vraag ligt in de kunst om meer links naar je website te trekken. Je kunt dit doen door authentieke en aantrekkelijke content op je site te plaatsen. Door de populariteit van de content te verbeteren, kun je er ook voor zorgen dat er meer links naar je pagina’s worden gelegd. Publiek is een andere factor. Je content moet aan de juiste doelgroep worden geleverd. 

Als je online zaken doet, kunt je het aantal links vergroten door contact op te nemen met bloggers die je pakkende content kunnen leveren. Bovendien kan je content op andere websites bijdragen of in industriële gidsen verschijnen; Dat kan jouw website verder helpen!

Link juice - SEOVerandert link juice de positie van je site snel? 

Het antwoord hangt af van hoe goed je het doet met het creëren van je content. Link juice voor je site zal met het verstrijken van de tijd toenemen.

De te bouwen links zijn afhankelijk van hoeveel mensen je content op internet vertrouwen en leuk vinden en deze delen. Hoe meer je content het vertrouwen en de bekendheid wint, hoe meer de positie van de site zal verbeteren. 

Waar komt de link juice vandaan op je website?  

Als externe links met je pagina’s zijn verbonden, kunnen ze link juice voor je site verdienen. Link juice voor je site kan afkomstig zijn van pagina’s met vergelijkbare content als die van jou. Link juice van pagina’s met minder uitgaande links en een hoge positie kan de positie van je website verbeteren. Bovendien kunnen de pagina’s die populair zijn bij sociale mediaplatforms en door gebruikers gegenereerde content bevatten, link juice voor je site bieden.

Meer manieren om link juice voor je website te krijgen

Naast de links met verschillende pagina’s, kunt je ook met interlinks (interne links) werken om link juice te optimaliseren. Je kunt je site bijvoorbeeld optimaliseren door je te concentreren op zoekwoorden (keywords) die verband houden met de content die je aanbiedt. Bepaal je trefwoorden en koppel deze aan de gerelateerde pagina’s op je site. Op deze manier kan link juice worden versneld. SEO-tools kunnen je het beste begeleiden bij deze manier om link juice naar je site te maximaliseren. 

Afgezien van interne links, kunnen externe links ook een groot verschil maken voor link juice. Elke externe link geeft de gebruiker inzicht dat de content die je aanbiedt relevant is voor de content op andere sites / pagina’s. Dit zal de links op je site hoger plaatsen en ook link juice op je website maximaliseren, wat geweldig is voor zoekmachineoptimalisatie.

Het mechanisme van link juice is heel eenvoudig; Websites met een lagere link juice worden laag gerankt en met een hogere link juice kan je website beter presteren op Google. Met een geleidelijke toename van meer en meer links naar je website, zal je website beter gerankt worden ten opzichte van andere concurrerende sites op het internet.