Met de veranderende tijden en de toename van bloggers op het internet, is er een grote behoefte van bloggers om hun blogs en algemene inhoud te differentiëren. Om je website of blog te laten opvallen, moet je inhoud kunnen maken die visueel aantrekkelijk en aantrekkelijk is voor je publiek. Effectief gebruik van blog- en website-editors vergroten je kans om je pagina’s op de lange termijn boeiender en meer gericht op jouw doelgroep te maken.

Gutenberg is een editor die is uitgebracht door het WordPress-platform. Met de installatie van WordPress 5.0 is deze editor standaard met een WordPress installatie meegeleverd. De editor is veel geavanceerder dan de klassieke editor en hij introduceert vele nieuwe tools. De Gutenberg editor is een zelfstandige plugin van WordPress. 

Het gebruik van de editor, zal echt een verschil maken ten opzichte van de manier waarop je voorheen berichten of pagina’s op je website maakte. Met deze WordPress-editor kunt je je inhoud op een veel beknopter en eenvoudiger manier ontwerpen via de website- en pagebuilder tools.

Wat is het nut van Gutenberg?

Gutenberg is een WordPress-tool die het leven van bloggers en website-eigenaren veel gemakkelijker moet maken. Dit geldt vooral voor degenen die hun webpagina’s constant moeten bijwerken en verbeteren.

Er wordt binnen Gutenberg gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Het is niet alleen een content builder maar ook een editor en is daarmee een gebruiksvriendelijke alles-in-één tool. Gutenberg zorgt voor eenvoudige aanpassing en integratie van plugins en HTML op je website zonder gedoe. Alle benodigde tools zijn onder één platform gebracht, zodat wijzigingen eenvoudig via de editor kunnen worden aangebracht.

Gutenberg blok editor Hoe werkt Gutenberg?

De Gutenberg-editor is een middel om het maken van inhoud veel gemakkelijker te maken. De gebruikersinterface die door deze block editor wordt gebruikt, verschilt enorm van die van de klassieke WordPress-editor. Het maken van inhoud is eenvoudiger gemaakt. Om deze reden zijn de verschillende vormen van content onderverdeeld in subcategorieën. Deze subcategorieën staan ​​bekend als ‘blokken’. Er zijn tools waarmee je het juiste blok kunt kiezen op basis van de behoefte aan je inhoud. Voor elk soort content zijn er virtuele blokken aanwezig.

Het uiterlijk van de Gutenberg-editor heeft de vorm van een webpagina. Op deze manier kunt je gemakkelijk zien hoe je wijzigingen in de inhoud aanbrengt en hoe die wijzigingen uiteindelijk verschijnen. Op deze manier kunt je eenvoudig een blok selecteren en het opmaken zoals jij het aantrekkelijk vindt. Je kunt omslagafbeeldingen, afbeeldingen, tekst in een alinea, tekst in de vorm van een kop, lijsten, HTML, tabellen, aanhalingstekens en zelfs audio toevoegen.

Het platform functioneert op een manier om zijn gebruikers volledige functionaliteit te bieden met verschillende slimme technieken die zijn opgenomen in de nieuwe editor interface. Deze tools zorgen voor een toenemende efficiëntie van de gebruikers. Er zijn verschillende sneltoetsen die in de editor kunnen worden gebruikt om nog gemakkelijker te bewerken. Er zijn ook bepaalde korte codes die je kunt gebruiken om gemakkelijk door de blokken te schakelen die je gebruikt.

Je kunt je afbeeldingen bekijken en ook overschakelen naar de code-editor, wanneer je daar behoefte aan hebt. De redacteur is hierin flexibel. Gutenberg biedt talrijke weergave-opties die gebruikers helpen te navigeren volgens hun eigen voorkeur. Als je de klassieke editor op enig moment wilt gebruiken, biedt de Gutenberg-editor de mogelijkheid om tussen beide editors te schakelen. 

Samenvatting

Gutenberg is een nuttige uitbreiding voor WordPress editors die gemakkelijk de inhoud van hun eigen website willen bewerken. Het is een eenvoudig te begrijpen hulpmiddel. Na een aantal keer proberen zal je het gebruik van de editor onder de knie hebben. Er zijn verschillende manieren om je inhoud te bewerken die duidelijk worden als je met de editor speelt. 

Gutenberg is een zeer opmerkelijke tool die het leven van bloggers en webdesigners zoveel gemakkelijker heeft gemaakt. De tools die het biedt, zijn zeer compatibel met websites en webpagina’s en kunnen eenvoudig worden aangepast.