url

Een URL, of uniform resource locator, is de unieke adres van een webpagina of bestand op internet. Het is de manier waarop we navigeren naar specifieke pagina’s of bestanden op het internet.

Een voorbeeld van een URL is: https://www.webconstructions.nl. Hierbij is “https” het protocol, “www.webconstructions.nl” is de domeinnaam en alles wat daarna komt is de specifieke pagina of bestand.

Wat moet ik invullen bij URL?

Als je een URL invult in een browser, moet je de volledige URL invullen, inclusief het protocol (bijvoorbeeld “https://”) en de domeinnaam (bijvoorbeeld “www.webconstructions.nl“).

Waar kan ik de URL code vinden?

De URL code kan worden gevonden in de adresbalk van je browser. Je kunt ook de code van een specifieke pagina bekijken door op “bron weergeven” of “page source” te klikken in de browser.

Hoe maak je een URL?

Een URL maken is simpel. Als je een website of pagina maakt, moet je ervoor zorgen dat deze een unieke URL heeft. Bijvoorbeeld: https://www.webconstructions.nl/about-us. Hierbij is “about-us” de unieke URL voor de pagina “over ons” op de website “webconstructions.nl”.

Is een URL een link?

Ja, een URL is een soort link. De URL geeft de locatie van een specifieke pagina of bestand aan, en wanneer je op een link klikt, wordt je doorgestuurd naar de locatie die aangegeven wordt door de URL.

Wat is de Nederlandse naam voor URL?

De Nederlandse naam voor URL is uniform resource locator.

Welke app is nodig om een URL te openen?

Een URL kan worden geopend door een browser, zoals Google Chrome, Safari of Firefox.

Is www nog nodig?

Nee, www is niet meer strikt noodzakelijk voor een URL. Veel websites gebruiken tegenwoordig alleen de domeinnaam, zonder “www” (bijvoorbeeld “webconstructions.nl” in plaats van “www.webconstructions.nl“).

Waar is de URL balk?

De URL balk is te vinden in de adresbalk van de browser, boven aan het scherm. Dit is waar u een URL kunt invoeren om naar een specifieke pagina of bestand te gaan.