autosave

Autosave is een functie in WordPress die je berichten en pagina’s automatisch opslaat terwijl je ze schrijft. Automatisch opslaan helpt je werk te beschermen tegen onbedoeld verlies of beschadiging, en zorgt ervoor dat er geen wijzigingen verloren gaan als er iets onverwachts gebeurt terwijl je aan een bericht of pagina werkt. Wanneer je een bericht of pagina bewerkt, slaat WordPress het huidige ontwerp automatisch op, zodat het indien nodig kan worden hersteld.

Hoe werkt autosave?

Automatisch opslaan gebeurt elke paar minuten stilletjes op de achtergrond – zonder enige invoer van de gebruiker. Dit betekent dat bij het schrijven van inhoud alle wijzigingen die sinds de laatste autosave zijn aangebracht automatisch worden opgeslagen en in geval van nood gemakkelijk kunnen worden hersteld. Zolang autosave is ingeschakeld op je WordPress site, is al je harde werk veilig. Autosave is een functie van onschatbare waarde, omdat je daarmee snel je werk kunt herstellen in het geval van een crash of een systeemstoring, zonder dat je helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Met automatisch opslaan ingeschakeld kun je met een gerust hart aan je berichten en pagina’s blijven werken, wetende dat al je wijzigingen veilig worden opgeslagen.

Hoe zet je autosave uit of verander je de instellingen?

Autosave is standaard ingeschakeld en wordt het werk elke 60 seconden opgeslagen. Voor sommige gebruikers geldt dat dit te zwaar is in gebruik doordat ze een slechte internetverbinding hebben of dat hun server te overbelast wordt in gebruik.

Als je autosave wilt uitschakelen of de instellingen voor autosave wilt wijzigen, kun je dat doen in het wp-config.php bestand. Je kan de volgende regel toevoegen (boven de regel “That’s all, stop editing! Happy blogging.”):

define(‘AUTOSAVE_INTERVAL’, 600);

Hier kan je instellen hoe vaak de autosave uitgevoerd in seconden – in dit geval dus 600 (10 minuten).

Limitaties aan autosave

Automatisch opslaan is een geweldige manier om je werk te beschermen, maar het is niet waterdicht. Als de automatische opslag mislukt of als de automatisch opgeslagen versie van een bericht corrupt is, gaan alle wijzigingen sinds de laatste automatische opslag verloren. In deze gevallen kan het nodig zijn om een eerdere back-up te gebruiken om het verloren werk te herstellen.

Het verschil tussen Revisies en autosave

Revisies en autosave zijn twee belangrijke functies van WordPress die u helpen gegevensverlies te voorkomen. Autosave is uw vangnet in geval van een onverwachte crash of systeemstoring. Het helpt beschermen tegen accidentele schade, en zorgt ervoor dat alle wijzigingen worden opgeslagen zonder dat je ze periodiek handmatig moet opslaan. Autosave zorgt er ook voor dat er geen wijzigingen verloren gaan bij het wisselen tussen berichten en pagina’s, of overschakelen van de bewerkingsmodus naar de voorbeeldmodus. Revisies daarentegen zijn een manier om bij te houden welke wijzigingen er in de loop van de tijd in berichten en pagina’s zijn aangebracht. Een revisie is het geheel aan content wat is opgeslagen bij het klikken op “publiceren” of “updaten”.

Terwijl autosave helpt beschermen tegen gegevensverlies door technische problemen, bieden revisies een gemakkelijke manier om fouten ongedaan te maken of terug te keren naar eerdere versies van de content. Met automatisch opslaan en revisies gecombineerd, kunt u de veiligheid van uw content garanderen.

Samenvatting

Autosave is een essentiële functie voor WordPress-gebruikers, vooral voor degenen die lange inhoud schrijven of vaak wisselen tussen berichten en pagina’s. Door automatisch opslaan op uw WordPress site in te schakelen, kunt u ervoor zorgen dat alle wijzigingen in uw berichten en pagina’s veilig worden opgeslagen zonder dat de gebruiker er iets voor hoeft te doen. Met automatisch opslaan kunt u er zeker van zijn dat uw werk veilig is tegen toevallig verlies of beschadiging.

Vragen of autosave of andere WordPress functies? Neem contact op