Is het belangrijk wie mijn wordpress website maakt?

Is het belangrijk wie mijn wordpress website maakt? Als je een WordPress website wilt laten maken zijn er talloze aanbieders. Je krijgt een gigantische lijst van bedrijven als je zoekt op de term “wordpress website laten maken”.

Als je mensen in je omgeving vraagt is er vaak ook wel iemand die een neefje heeft die een WordPress website voor je kan bouwen tegen een goedkoop tarief. Hoe kan het dat er zo veel verschillen zijn in aanbieders?

Is het belangrijk wie mijn wordpress website maakt? Als je een WordPress website zoekt die gebruiksvriendelijkheid is voor bezoekers, is geoptimaliseerd in snelheid en ook mooi oogt, is het belangrijk om je website te laten ontwikkelen door een professioneel internetbureau.

Waar zit het verschil dan in? Laten we de verschillen eens op een rijtje zetten.

Prijs

Goedkoop is duurkoop

Bron: tegelizr.nl

“Goedkoop is duurkoop” is een welbekende Nederlandse uitspraak. Dit is niet voor niets. Als je weinig betaald, krijg je ook weinig. Tijd is geld en een goede website ontwikkelaar zal gespendeerde tijd zal in rekening brengen.

Houdt er rekening mee dat een ervaren ontwikkelaar, veel tijd heeft gespendeerd aan het opdoen van kennis en kunde op het gebied van website ontwikkeling. Dit is waar beginnende ontwikkelaars vaak te kort schieten. Een beginnende ontwikkelaar heeft vaak nog weinig kosten (bedrijfspand, lonen, etc.) en rekent ook daarom vaak een lager tarief.

Gebruikerservaring

Wat zorgt ervoor dat uw bezoekers naadloos door uw website lopen? Er zijn een aantal belangrijke onderdelen waarom een gebruiker een website als prettig ervaart.

Design

Het is belangrijk dat uw website uitstraalt waar u voor staat als bedrijf. Een goed webdesign is daarom van groot belang. In het design wordt rekening gehouden met de userflow: hoe navigeert de bezoeker door de website en hoe vindt hij de informatie of actie waarvoor de pagina bedoeld is? Het is belangrijk om een mooi webdesign te hebben dat niet afleid en professioneel oogt.

Snelheid

Een goede website is een snelle website. Er is niets zo vervelend als wanneer een website niet snel laad. Akamai, een belangrijke organisatie als het gaat om website onderzoek, heeft vastgesteld dat als het laden van een website meer dan 3 seconden duurt, ruim 53% afhaakt. Het is dus belangrijk dat uw WordPress website snel wordt geladen op desktop en mobiel.

Lees hier hoe Websconstructions zorgt voor snelle wordpress websites.

Doelgericht

U heeft niet voor niets een website: u wil iets bereiken. Of het nu gaat om offerteaanvragen, telefoontjes van leads, of een inschrijving voor uw nieuwsbrief: u heeft een doel.

Een goede studie naar uw doelgroep en wat uw doelen zijn met de website kost tijd. Vaak kan een ervaren ontwikkelaar een goede analyse maken van de benodigde onderdelen en kan hij ook precies uitleggen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt om een zo goed mogelijke gebruikerservaring te garanderen.

Ook hier is het antwoord op de vraag: “Is het belangrijk wie mijn wordpress website maakt?” weer duidelijk: Als je voor een optimale gebruikerservaring wilt gaan, is het belangrijk om iemand in te huren die de behoeften van de gebruiker in gedachten heeft bij het ontwikkelen van een website. Alleen mooi is niet voldoende.

Is het belangrijk wie mijn wordpress website maakt - SEOZoekmachineoptimalisatie (SEO)

Uiteraard is het van belang dat uw website er niet alleen mooi uitziet en goed navigeert. Als er geen bezoekers zijn, zal er ook geen conversie plaatsvinden. Hoe wordt er gezorgd voor een vindbare WordPress website? Technisch zou uw website zo moeten worden opgebouwd, dat u zich alleen nog hoeft bezig te houden met de content op de website. Als het goed is heeft men een SEO hulp-plugin geïnstalleerd die helpt bij het opbouwen van uw berichten en pagina’s. Zo kunt u op zoek naar treffende content en is het een kwestie van tijd dat uw website goed rankt in Google.

Conclusie: Is het belangrijk wie mijn wordpress website maakt?

Ja zeker! Als jij jouw bedrijf serieus neemt, zou je ook het laten maken van je website serieus moeten nemen. Met andere woorden: huur een professional in. Een professionele website ontwikkelaar houdt rekening met alle belangrijke onderdelen. Hierbij staan gebruikerservaring, snelheid en zoekmachineoptimalisatie (SEO) voorop.