Een complete Lijst van Gratis Stockfoto's - stockfoto's

Stockfoto’s zijn een belangrijk onderdeel van elke website of marketingcampagne. Helaas zijn veel stockfoto’s duur en kun je niet altijd vinden wat je zoekt. Gelukkig zijn er tal van websites die gratis stockfoto’s aanbieden. In deze gedetailleerde lijst vind je de beste websites voor gratis stockfoto’s.

Let wel op! Voordat je deze foto’s gebruikt is het goed om de licentieovereenkomst te lezen. Hierbij kan staan dat je onder de geplaatste foto een link moet plaatsen naar de locatie waar je de stockfoto gevonden hebt.

Unsplash

Unsplash is een van de grootste en meest populaire websites voor gratis stockfoto’s. Ze bieden een enorme verzameling van hoge kwaliteit foto’s die je vrij mag gebruiken voor elk doeleinde, inclusief commerciële projecten.

Pexels

Pexels is een andere grote speler in de wereld van gratis stockfoto’s. Net als Unsplash bieden ze een groot aantal prachtige foto’s die je vrij mag gebruiken, zonder enige verantwoordelijkheid.

Gratisography

Gratisography is een unieke website die zich richt op de meest creatieve en artistieke foto’s. Alle foto’s op deze site zijn gemaakt door fotograaf Ryan McGuire en zijn volledig gratis te gebruiken voor elk doeleinde.

Picjumbo

Picjumbo is een andere website met hoogwaardige stockfoto’s die je vrij mag gebruiken. Het biedt een gevarieerde selectie van foto’s, waaronder alledaagse objecten, natuur en stedelijke landschappen.

Death to the Stock Photo

Death to the Stock Photo is een website die regelmatig nieuwe, royalty-free foto’s aanbiedt. Je kunt je aanmelden voor hun nieuwsbrief en elke maand nieuwe foto’s in je inbox ontvangen.

Stocksnap

Stocksnap is een andere populaire website voor gratis stockfoto’s. Ze bieden een uitgebreide verzameling van foto’s, die regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe en prachtige afbeeldingen.

ISO Republic

ISO Republic is een website die zich richt op de meest gewilde en veelgevraagde stockfoto’s, waaronder technologie, zaken en financiën. Alle foto’s zijn gratis te gebruiken voor zowel persoonlijke als commerciële projecten.

Picography

Picography is een andere website die gratis, hoogwaardige stockfoto’s aanbiedt. Ze hebben een uitgebreide verzameling van foto’s, variërend van landschappen en natuur tot architectuur en stedelijke scènes.

Freepik

Freepik is een website die niet alleen stockfoto’s aanbiedt, maar ook vectorgrafieken, illustraties en achtergronden. De afbeeldingen zijn gemakkelijk te vinden door middel van hun zoekfunctie en ze bieden regelmatig nieuwe afbeeldingen aan.

Kaboompics

Kaboompics is een website die zich richt op natuur- en lifestylefoto’s. Ze bieden een uitgebreide verzameling van mooie en unieke afbeeldingen die je vrij mag gebruiken voor zowel persoonlijke als commerciële projecten.

AllTheFreeStock

AllTheFreeStock is precies wat de naam al doet vermoeden – een website die alle gratis stockfoto’s op één plek verzamelt. Ze hebben een eenvoudige en overzichtelijke interface waarmee je snel de afbeeldingen kunt vinden die je nodig hebt.

Getrefe

Getrefe is een website die zich richt op mobiele stockfoto’s. Ze bieden een groot aantal hoogwaardige afbeeldingen die speciaal zijn ontworpen voor mobiele toepassingen, zoals apps en sociale media.

Skitterphoto

Skitterphoto is een community-driven website waar fotografen hun werk delen. Ze bieden regelmatig nieuwe en unieke afbeeldingen aan, die je vrij mag gebruiken voor zowel persoonlijke als commerciële projecten.