Berichten

Je WordPress website zit geweldig in elkaar. Hij is geoptimaliseerd voor zoekmachines, hij is snel en je krijgt genoeg bezoekers. Maar dan komt het: wanneer mensen jouw formulier invullen of een bestelling doen via jouw webshop krijgen zij geen mail binnen. Dit is een probleem dat helaas vaak voorkomt. Maar hoe los je deze WordPress problemen op? Lees hier hoe je dit doet.

Waarom heeft WordPress soms mailproblemen?

Wat is de reden dat mijn mail in de spam terecht komt of helemaal niet aankomt?

Er zijn diverse redenen dat mail niet aankomt of in de spam terecht komt. Enkele veelvoorkomende fouten die deze mailproblemen veroorzaken zijn:

 • Je WordPress hosting server is niet goed geconfigureerd om de PHP mail() functie te gebruiken.
 • Het adres waarmee je de mails verstuurd komt niet overeen met je domeinnaam
 • Je domein komt voor op een spamlisting
 • SPF Records en DKIM records staan niet juist geconfigureerd voor je domein

Nogal wat technische termen, maar in een notendop hebben de meeste van de mailproblemen te maken met jouw server en domein instellingen. Vaak kan een goede hostingpartij dit probleem voor je verhelpen, als zij verstand van zaken hebben.

Wat kan ik doen om WordPress mailproblemen op te lossen?

Het probleem dat mails niet goed verstuurd worden via WordPress kan worden opgelost door de mails te verzenden via SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) in plaats van de standaard PHP mail functie. Dit protocol zorgt ervoor dat wordt gecontroleerd of een verzender van de mail ook daadwerkelijk de verzender is. Hierdoor ziet de ontvangende mailclient de verzonden mail niet als spam of potentieel schadelijke content.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn mail vanuit WordPress met SMTP wordt verzonden?

“There’s a plugin for that!” – Zoals voor veel problemen binnen WordPress is er vaak een plugin beschikbaar die het probleem voor je kan oplossen. Wij raden aan om mails vanuit WordPress te versturen met de plugin WP Mail SMTP.

Selecteer in het linker menu de tab “plugins” en klik daar op “Nieuwe plugin”. Vervolgens zoek je naar de plugin “WP Mail SMTP”. Je klikt hier op “Nu installeren” en “Activeren”.

WordPress mailproblemen - WP Mail SMTP

Nu je de plugin geactiveerd is, kan je de plugin gaan configureren zodat deze al het mailverkeer vanuit je WordPress website gaat regelen. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

WordPress mailproblemen - Instellen WP Mail SMTP

Als eerste kan je je mailadres instellingen doen. Je kan afdwingen dat alle mails vanuit je WordPress website met hetzelfde mailadres verzonden worden. Ook kan je een standaard naam voor de afzender instellen en aangeven waar de reacties naartoe verzonden kunnen worden.

WordPress mailproblemen - Instellen WP Mail SMTP

Vervolgens kies je hoe je je mails wil gaan verzenden. Standaard staat dit ingesteld op PHP en gebruik je dus de PHP mail functie die bij veel hosting providers de mails niet goed doorsturen. Er zijn diverse mogelijkheden om je mails via andere mailservers te versturen. Je kan bijvoorbeeld Gmail gebruiken om je eigen mails mee te verzenden. Het grote voordeel van zo’n externe mailserver is dat de mail die zij versturen vaak door een extra beveiligingslaag zijn ondertekend waardoor deze mails bijna nooit in een spamfolder terecht komen.

Het is ook mogelijk om je mails via het standaard SMTP protocol van jouw hosting provider te versturen. Hiervoor dien je de SMTP gegevens van jouw domein te gebruiken. Je kan de SMTP host van jouw domein kiezen (vaak mail.jouwdomein.nl). Ook kan je de versleuteling van je mails kiezen zodat de mails versleuteld verstuurd worden. Meestal gaat het om TLS versleuteling.

WordPress mailproblemen - Instellen WP Mail SMTP

De SMTP poort wordt ingevuld door de plugin, maar kan afwijken bij jouw domein, controleer dit dus in de gegevens die je hebt ontvangen. Authenticatie doormiddel van gebruikersnaam en wachtwoord van je emailadres kan je hier invullen. Maar let op! Deze gegevens worden niet versleuteld opgeslagen in de database en vormen dus een beveiligingsrisico!

Beter is het daarom om het wachtwoord leeg te laten en in het bestand wp-config.php zetten. PHP files kunnen immers niet zomaar worden uitgelezen. Dit bestand vind je in de hoofd folder van jouw WordPress installatie.

Zoek binnen dit bestand naar de regels:

/* That's all, stop editing! Happy blogging. */

Hierboven voeg je deze 2 regels toe:

define( ‘WPMS_ON’, true );
define( ‘WPMS_SMTP_PASS’, ‘jouwwachtwoord’ );

Hiermee is je wachtwoord beveiligd opgeslagen en kan deze niet zomaar worden uitgelezen.

WordPress mailproblemen - testen WP Mail SMTP

Nu alles is ingesteld, kan je testen of de mails binnenkomen met de testfunctie op het tweede tabblad. Komt de mail binnen? Mooi! Komt ie niet binnen of krijg je een foutmelding te zien? Probeer in de E-mail log (links in het menu) terug te vinden wat er fout gaat.

Als laatste is het ook goed om te testen of alle mailinstellingen juist staan ingesteld door je mail te sturen naar mail-tester.com. Hier krijg je een cijfer voor jouw mailinstellingen en krijg je tips hoe dit eventueel nog te verbeteren is.

Samenvatting

Helaas gaat het mailen vanuit WordPress niet altijd vlekkeloos. Deze mailproblemen kunnen worden veroorzaakt door diverse oorzaken die vaak met jouw domein hosting te maken hebben. Door gebruik te maken van SMTP kan je ervoor zorgen dat jouw mail wel binnenkomt bij jouw klanten.

Een plugin als WP Mail SMTP kan je hierbij helpen, zodat je ervan op aan kan dat de mails vanuit jouw WordPress installatie binnen komen. Als je de bovenstaande handleiding volgt zou je dit voor elkaar moeten krijgen.

Besteed je jouw WordPress onderhoud liever uit aan een WordPress professional? Neem contact met ons op.

Het integreren van technieken is een van de mooiste dingen die technologie vandaag de dag brengt. Het biedt gemak en toegankelijkheid voor ontwikkelaars, omdat bijna alles kan worden geïntegreerd binnen WordPress.

Als je het meeste uit je WordPress website wilt halen en effectief met je klanten wilt communiceren, dan is WhatsApp een geweldig platform om dat te doen.

U kunt beide integreren als de WhatsApp-knop waarmee jouw site gebruikers in staat stelt jouw bericht in realtime met andere mensen te delen. Als je meer verkeer naar jouw site wilt leiden, is dit de beste manier.

Hier is alles wat je moet weten over hoe je WhatsApp kunt integreren en de voordelen die daarbij horen.

Hoe kan je WhatsApp integreren binnen jouw WordPress website?

Er is een plugin voor bijna alles binnen WordPress, zo ook voor WhatsApp. Er zijn verschillende plugins beschikbaar die je hiervoor kunt gebruiken.

Vele bedrijven over de hele wereld gebruiken WhatsApp om meer bezoekers naar hun WordPress website te trekken en de betrokkenheid met hun content te vergroten. Het is daarnaast de meest gebruikte applicatie voor privéberichten en wint met de dag aan populariteit.

Het mooiste is dat WhatsApp plugins voor WordPress meestal gratis zijn, dus je hoeft er alleen een te vinden die het beste bij je past en deze op jouw website te installeren.

Een van de beste WordPress plugins is Click To Chat. Dit is hoe je deze plugin kunt integreren met jouw WordPress site.

Hoe je de Click To Chat WhatsApp plugin op jouw WordPress installeert

Het installeren van deze plugin is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is:

 • Ga naar het dashboard
 • Ga naar plugins
 • Klik op “Nieuw toevoegen”
 • Zoek naar “Click To Chat”. je kunt ook het woord WhatsApp toevoegen om de zoekopdracht te verfijnen.
 • Zodra de plugin opduikt, klik je op “Nu installeren” en daarna op “Activeren”
 • Vervolgens kan je in de instellingen kiezen op welke manier jij de WhatsApp knop wilt tonen.
 • Verder moet je de plugin koppelen aan jouw mobiele nummer wat je voor WhatsApp gebruikt

Zodra de plugin is geïnstalleerd en actief is, kunnen jouw potentiële klanten rechtstreeks contact met je opnemen met slechts één klik en kunnen ze met je chatten!

Zie hieronder een voorbeeld hoe wij deze plugin gebruiken binnen de webshop van Botsch Industrieel.

Whatsapp in WordPress webshop

Voordelen van het integreren van WhatsApp-chat met jouw website

Verbeteren van de communicatie met potentiële klanten

Communicatie is de ruggengraat van elk succesvol bedrijf. Je moet voor een goede communicatie zorgen, als je jouw omzet wilt verhogen en meer klanten uit je website wilt halen.

Zodra jouw klanten weten dat ze toegang tot je hebben, zullen ze je vragen stellen en kun je ze gemakkelijk begeleiden bij alles waar ze hulp bij nodig hebben. Dit zal op de lange termijn jouw consumentenervaring verbeteren.

Meer verkopen

Wist je dat als je een oplossing op jouw site biedt waarmee klanten met je kunnen praten, 60% van hen terugkeert naar jouw site en uiteindelijk een aankoop doet?

Dit komt omdat ze weten dat er iemand beschikbaar is die hen kan helpen bij het nemen van hun aankoopbeslissingen. Dit heeft het voordeel dat ze loyaal aan je zijn, omdat ze jouw merk nog meer zullen vertrouwen.

Gemak

Volgens recent onderzoek hebben klanten er een hekel aan om langer dan een minuut op iets te wachten. Zeker als ze jou iets vragen op je site en je niet binnen een minuut antwoordt.

Met een oplossing zoals “Click to Chat” kunt je echter direct reageren op elke vraag die een klant heeft over jouw bedrijf en de producten en diensten die jij levert. Op deze manier hoeft de klant niet lang te wachten, want hij heeft een handige oplossing binnen handbereik.

Verhoogt de klanttevredenheid en loyaliteit

Des te meer een klant tevreden is met jouw diensten, des te beter het voor jouw bedrijf is. Doordat mensen van jouw merk gaan houden, zullen ze er loyaal aan zijn en het ook aan andere mensen aanbevelen. Onderschat nooit de kracht van mond-tot-mondreclame.

Als mensen een oplossing krijgen waarmee ze alle antwoorden kunnen krijgen die ze nodig hebben, zullen ze automatisch tevreden zijn over hun ervaring met jou. Op de lange termijn zal dit de tevredenheid verhogen en jouw omzet verhogen. Dit is de reden waarom deze functie zo’n hoge ROI heeft.

Whatsapp WordPress website
Voordelen van het delen van content via WhatsApp

De voordelen zijn niet alleen beperkt tot WhatsApp chat. Consumenten kunnen jouw berichten en producten ook delen met andere mensen en dit is hoe jouw bedrijf hiervan profiteert:

Helpt jouw ​​site een wereldwijd bereik te krijgen

Hoe meer verkeer je op jouw website heeft, des te beter dit voor je is. Wat is een mooiere manier van klanten trekken dan om bezoekers van over de hele wereld op jouw website te hebben? Dit is mogelijk door de kracht van een WhatsApp share plugin op jouw WordPress website.

WhatsApp is in bijna elk land beschikbaar en heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers op zijn privéberichten platform. Het is natuurlijk niet realistisch om via WhatsApp te proberen een wereldwijd bereik van 1 miljard te hebben.

U kunt echter realistische en haalbare doelen stellen om ten minste een fractie van die 1 miljard personen te targeten. Op deze manier krijgt jouw WordPress website zichtbaarheid voor een breed publiek die je voorheen niet had kunnen bereiken!

Moedigt mobiel delen aan

De meeste deelacties van content vinden plaats op mobiele apparaten. Mensen gebruiken platforms als Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter op hun telefoon en delen alles via hun kleine schermpje.

Op deze manier kun je jouw site ook uitbreiden naar mobiele gebruikers. Met een WhatsApp deel plugin kunnen lezers artikelen delen en kunnen ze het gemakkelijk op hun telefoon lezen.

Een dergelijke kans en markt moeten worden aangegrepen, aangezien je het meeste uit jouw WordPress website zou moeten halen. Onderzoek heeft aangetoond dat er een opwaartse trend is waarbij individuen privéberichten gebruiken om te delen.

Door dit gemak op jouw site toe te staan, kunnen mensen jouw berichten delen met mensen die ze kennen via een privéberichten-app zoals WhatsApp.

WordPress content delen via WhatsApp
Snel en eenvoudig delen

Er zijn geen ingewikkelde regels om te volgen als het gaat om het delen van iets op WhatsApp. Het is buitengewoon gemakkelijk en daarom voelen veel mensen zich ertoe aangetrokken.

Het enige wat ze hoeven te doen, is op de knop klikken en kiezen met wie ze het materiaal willen delen. Zo simpel is het. Als je verkeer wilt omleiden en jouw lezersbestand wilt vergroten, is een WhatsApp-knop de perfecte oplossing.

Mensen zullen jouw site met één klik op de knop delen met hun dierbaren. Veel andere websites gebruiken deze functie ook om hun producten te verkopen. Ze weten dat gebruikers op hun site hun producten via WhatsApp met anderen kunnen delen en dit zal leiden tot meer verkopen.

Dit heeft het voor veel bedrijven gemakkelijk gemaakt om hun producten te verkopen en het aantal bezoekers op hun site te vergroten. Ook jouw WordPress website kan profiteren van een toename van bezoekers.

Echte en loyale gebruikers

Het is gemakkelijk om nepaccounts aan te maken op sociale media. Dat is bij WhatsApp echter niet het geval. Dit komt doordat WhatsApp rechtstreeks is verbonden met jouw nummer.

Dit betekent dat echte gebruikers zijn verbonden via hun telefoonnummers. Dus wanneer één persoon een bericht van jouw WordPress website deelt via WhatsApp, kun je erop rekenen dat een echte gebruiker jouw materiaal zal lezen.

Als mensen jouw content met anderen delen en ze vinden dit leuk, dan zal je binnen de kortste keren een organische toename van het aantal bezoekers op jouw site hebben.

Personalisatie

Facebook, Twitter en andere platforms bieden niet zoveel personalisatie als WhatsApp. Dit komt omdat je van alles en nog wat kunt toevoegen wanneer je het bericht met iemand deelt.

Zie het als vergelijkbaar met het sturen van een e-mail naar jouw vrienden. Er is geen limiet aan de hoeveelheid inhoud en andere dingen die je eraan kunt toevoegen. Dit kan het delen van WordPress content via WhatsApp voor je doen.

Het geeft een persoonlijk tintje en zorgt er voor dat de persoon aan de andere kant geïnteresseerd is in de post. Ze zullen het lezen, het bespreken met de persoon die het met hen heeft gedeeld en het vervolgens doorsturen naar andere mensen die ze kennen.

Dit zal een kettingreactie veroorzaken en binnenkort zullen al jouw berichten zichtbaar zijn voor een groot aantal echte gebruikers en doelgroepen.

Conclusie

Pas je aan het veranderende zakelijke landschap aan en verbind WhatsApp met je WordPress website. Het is geweldig om jouw inhoud te kunnen delen via een van ’s werelds grootste sociale mediaplatforms.

Maar wat nog mooier is, is de mogelijkheid om binnen enkele seconden in direct contact te staan ​​met jouw potentiële klanten en de persoonlijke band te ontwikkelen waar klanten van houden. Dit zal de manier waarop je zaken doet volledig veranderen en zal op de lange termijn succes opleveren.

Meer weten over hoe wij WordPress websites ontwikkelen die een connectie maken met potentiële klanten? Neem vrijblijvend contact op of chat met ons op WhatsApp!

Als je wilt dat iets lang meegaat, moet je bereid zijn om er goed voor te zorgen. Dit geldt ook voor technologie en de digitale wereld. Je moet regelmatig onderhoud uitvoeren om er het meeste profijt van te hebben.

WordPress websites zijn enorm populair en de eerste keuze voor veel mensen over de hele wereld. Veel gebruikers beginnen echter pas met onderhoud aan hun WordPress website als er een probleem optreedt of de site kapot gaat.

Om veel voorkomende problemen te vermijden en ervoor te zorgen dat jouw website optimaal werkt, moet je regelmatig WordPress onderhoud uitvoeren. Er zijn vele redenen waarom je dit zou moeten doen.

Redenen om regelmatig onderhoud uit te voeren op jouw WordPress website

Technologie verandert in hoog tempo. Het blijft evolueren en wij moeten dit tempo bijhouden. WordPress is een platform dat blijft werken aan het verbeteren van zijn functionaliteiten. Er komen keer op keer nieuwe updates en opties uit.

Hoewel deze updates belangrijk zijn, zijn hier een paar andere redenen waarom je onderhoud moet uitvoeren:

 • Incompatibiliteit problemen: dit betekent dat jouw website onbruikbaar of verouderd raakt als je deze niet onderhoudt
 • Beveiliging: een incompatibele of onbruikbare versie zal vatbaarder worden voor bedreigingen van buitenaf.
 • Een mindere SEO-ranking: dit is essentieel om bezoekers aan te trekken. Als jouw SEO slecht wordt, komen er geen nieuwe gebruikers op jouw website.
 • Slechte gebruikerservaring: geen onderhoud leidt uiteindelijk tot een hoge responstijd. Dit betekent dat het langer duurt voordat jouw website reageert en laadt. Dit betekent dat nieuwe gebruikers niet zullen blijven vanwege de slechte ervaring.
 • Verslechterde performance: jouw website zal niet zo goed werken als toen deze nieuw was. Na verloop van tijd met nieuwe functies en zonder onderhoud, zal de kwaliteit van de prestaties drastisch dalen.

Dit zijn allemaal belangrijke redenen om jouw WordPress website te blijven onderhouden. Als je je zorgen maakt over het technische aspect ervan, hoeft je dat niet te doen. Dit komt doordat het onderhoud redelijk eenvoudig is en er niet al te veel technische hulpmiddelen voor nodig zijn.

6 essentiële onderhoudstaken voor jouw WordPress website

Hier zijn enkele van de belangrijkste taken die je moet uitvoeren om de werking en prestaties van jouw site te behouden. Vergeet niet om deze taken af ​​en toe uit te voeren voor maximale optimalisatie:

WordPress onderhoud - WordPress update

# 1. Update jouw WordPress installatie, thema’s en plugins

Frequentie van update: wanneer er een update beschikbaar is

Net zoals je jouw telefoon bijwerkt telkens wanneer er nieuwe software uitkomt, moet je jouw WordPress installatie op dezelfde manier bijwerken. De updates van de WordPress core omvatten nieuwe functies, meer snelheid en betere beveiliging.

De belangrijkste reden dat je moet updaten naar de nieuwste versie, is beveiliging. Dit omdat WordPress een extreem populair platform is en daardoor gevoelig is voor kwetsbaarheden.

Als je niet bijwerkt, kunnen potentiële hackers jouw verouderde versie hacken, omdat deze kwetsbaarder wordt. Met het oog op beveiliging is het dus van groot belang om jouw site regelmatig blijven updaten.

Wanneer je een update uitvoert, merk je wellicht dat sommige van de plugins niet compatibel zijn met de laatste update. Om dit probleem te voorkomen, kunt je een staging website (testlocatie) gebruiken om te controleren of de nieuwste versie al dan niet compatibel is met jouw plugins.

Hiernaast is het verstandig om thema’s of plugins zijn die op jouw site staan ​​maar niet in gebruik zijn, te verwijderen. Hiermee worden beveiligingsproblemen verwijderd en wordt ruimte vrijgemaakt.

# 2. Maak regelmatig een backup van je site

Frequentie van backups: dagelijks

Je backup is jouw plan B voor het geval jouw site crasht, kapot gaat of een ander probleem optreedt. Je kunt de backup gebruiken om alles in zijn oorspronkelijke vorm te herstellen in geval van problemen.

Om dit te begrijpen, moet je weten dat er twee soorten backups op WordPress zijn:

 • Database backup: gegevens op jouw website. Bijvoorbeeld gebruikers, opmerkingen en berichten
 • Bestanden backup: core installatiebestanden, plugins en thema’s

Als je wilt dat jouw site op de best mogelijke manier werkt, moet je een backup van beide maken. Het is ook essentieel om te weten hoeveel backups je in de eerste plaats moet maken.

Het wordt aanbevolen om meer dan één backup van jouw database en bestanden te hebben. Dit vergroot jouw kansen op herstel in geval van een storing of probleem met jouw site.

Een algemene vuistregel is om een ​​paar backups te maken en deze op verschillende locaties op te slaan. De locaties die je kunt gebruiken om op te slaan, zijn bijvoorbeeld de cloud, jouw laptop of computer of een externe harde schijf.

Als een van deze locaties beschadigd raakt, beschikt je nog steeds over andere locaties waar je jouw backup kunt herstellen. Daarom is het raadzaam om een ​​backup te hebben die dagelijks automatisch wordt bijgewerkt.

Je hostingprovider zou moeten zorgen voor een automatische backup. Dit bespaart jou tijd en moeite!

Als je toch zelf backups wilt draaien, is de plugin UpdraftPlus – Backup/Restore een goede optie. Hiermee kan je zelf aangeven welke onderdelen je wilt backuppen en je kan de backups opslaan op externe locaties als Dropbox en Google Drive.

WordPress onderhoud - Monitoring van website beveiliging# 3. Monitoring van website beveiliging

Frequentie van monitoring: geautomatiseerde monitoring die continu plaatsvindt

Onderzoek heeft aangetoond dat het CMS WordPress het grootste doelwit is voor hackers. In feite vond drie jaar geleden 83% van alle website-infecties plaats op dit platform. Daarom is het belangrijker dan ooit geworden om jouw WordPress website te beveiligen.

Onderdeel hiervan is het regelmatig monitoren van de beveiliging. Je kunt dit doen door het gebruik te laten scannen en de beveiliging te verbeteren. 

Er zijn verschillende plugins die dit proces voor je kunnen automatiseren. Enkele van de meest gebruikte plugins voor deze taak zijn:

Houd er rekening mee dat een volledige scan jouw server kan overbelasten. Om dit probleem te voorkomen, is het raadzaam om jouw website te scannen wanneer er weinig verkeer is. Hierdoor blijven de servers naar behoren functioneren.

Afgezien hiervan is een andere belangrijke taak om jouw wachtwoorden regelmatig te wijzigen en ze zo sterk mogelijk te maken. Dit vermindert het risico op beveiligingsproblemen en zorgt ervoor dat jouw site op de beste manier blijft werken.

# 4. Verouderde gegevens en bestanden verwijderen

Frequentie van verwijdering: elke drie maanden

Het opschonen van oude bestanden en de database is een integraal onderdeel van onderhoud. Door achterhaald materiaal te verwijderen komt er ruimte voor nieuwe dingen. Hoe meer gegevens je op jouw site heeft verzameld, des te meer geheugen dit kost.

Je zou de volgende onderdelen moeten verwijderen:

 • Spam commentaar
 • Ongebruikte mediabestanden
 • Oude bestanden
 • Revisies
 • Concepten

Dit maakt ruimte vrij en verkort de laadtijd van jouw site. Het zal ook de prestaties van de website verbeteren. Als je niet zeker weet hoe je dit allemaal kunt verwijderen, kunt je tools gebruiken zoals CleanTalk en Akismet.

WordPress onderhoud - opschonen

# 5. Optimaliseren van de database

Frequentie van optimalisatie: elke drie maanden

Dit is iets dat veel mensen vergeten, maar het is net zo belangrijk als elke andere onderhoudstaak. Het optimaliseren van processen is de sleutel om jouw site succesvol en snel te maken.

Dit komt omdat gebruikers volgens onderzoek niet op jouw website blijven als die er  meer dan 3 seconden over doet om te laden. Het zal potentiële gebruikers afstoten en het verkeer zal dalen.

Wanneer je jouw database optimaliseert, verbetert dit de prestaties van jouw website aanzienlijk. Dit leidt tot een betere ervaring voor potentiële gebruikers en blijven ze op jouw site.

Je kunt meten hoe lang het duurt voordat jouw site is geladen via tools zoals GTMetrix. Deze site geeft je ook tips over hoe je de laadtijd van de website kunt verbeteren. Je kunt ze vervolgens implementeren voor betere prestaties.

Lees hier meer over het optimaliseren van je website.

# 6. Controle van de website

Frequentie van controles: elke drie maanden

Sommige kleine controles moeten elke drie maanden worden uitgevoerd. Hoewel dit kleine controles zijn, kunnen ze toch een aanzienlijke invloed hebben op de algehele prestaties van jouw site.

Enkele dingen die je kunt controleren:

 • Pagina’s: geen enkele pagina zou fouten mogen vertonen
 • Externe en interne links: deze zouden altijd moeten werken
 • Analyse: je moet jouw analysetool in de gaten houden zodat je problemen kan oplossen zodra deze voor komen.
 • Formulieren: e-mails kunnen niet meer worden bezorgd wanneer er een bug op jouw server zit, het is dus goed om de formulieren regelmatig te controleren.

Conclusie

Als mensen over WordPress onderhoud horen, gaan ze er vanuit dat dit een tijdrovende taak is. Niets is echter minder waar.

Met deze zes tips onderhoud je eenvoudig je WordPress website. Denk eraan om dit te doen volgens de frequentie, aangezien dit de veiligheid, ervaring en functionaliteit voor langere tijd zal verbeteren.

Taken als deze kunnen een aanzienlijke impact hebben, dus ze moeten serieus worden genomen. Nadat je al jouw onderhoud hebt uitgevoerd, kun je andere manieren bedenken om jouw site nog verder te verbeteren.

Op deze manier beheer je een website die uniek is en geweldige functionaliteit biedt. Op de lange termijn is het regelmatig uitvoeren van onderhoud de grootste investering die je voor jouw bedrijf kunt doen. 

WordPress onderhoud

Laat je jouw WordPress onderhoud liever aan ons over? Lees meer over de hosting en onderhoud pakketten die wij bieden of neem contact met ons op.

 

Voordat we hier dieper induiken… wat verstaan wij eigenlijk onder WordPress en sociale media? Hier is de gemakkelijkste definitie:

WordPress is de gemakkelijkste en meest populaire manier om je eigen website of blog te maken en Social Media verwijst naar websites en pakketten die zijn ontworpen om mensen in staat te stellen snel en effectief content, ideeën en interesses te delen.

WordPress en Social Media

Integratie van WordPress en Social Media

Zoals we allemaal weten, krijgt elk bedrijf in deze tijd veel klanten door een hoge betrokkenheid bij hun publiek. Uit onderzoek van Lyfe Marketing blijkt dat online volwassenen van 18-34 jaar een merk waarschijnlijk zullen volgen via sociale netwerken (95%).

Social media is het belangrijkste element om de impact van je bedrijf te versnellen. Hoe hoger de publiciteit, hoe meer klanten. Twitter, Instagram, Facebook en LinkedIn zijn hierbij de beste kanalen om je bedrijf te promoten.

Als je social media niet met je WordPress site integreert, loop je een groot deel van je potentiële inkomsten mis. 95% van de mensen komt elke dag op sociale media. Bij gebruik van social media voor je bedrijf is de kans is groot dat bezoekers terugkeren en jouw activiteiten volgen. Als gevolg hiervan zal dit leiden tot meer verkopen via je site.

WordPress en Social Media

Social Media Cijfers

 • Over de hele wereld zijn er 3,2 miljard klanten op sociale media.
 • In de loop van de tijd is er een enorme toename te zien in het aantal mensen dat social media gebruikt en hebben zij een gemiddelde tijdsbesteding van twee uur en 22 minuten.
 • 73% van de online marketeers geeft aan dat Sociale media houden helpt bij het verbeteren van de zichtbaarheid van het bedrijf
 • 90% van Instagram en 66% van Facebook-gebruikers zegt een bedrijf leuk te vinden, te volgen en te observeren.
 • Twitter wordt 28% keer vaker gebruikt in vergelijking met andere platforms
 • 63 miljoen LinkedIn-klanten zijn mensen in een positie om een beslissing te nemen

Het belang van Social media mag duidelijk zijn:

Om je bedrijf te laten groeien, zou je je site met sociale media moeten integreren. Dit zal je bedrijf laten groeien doordat er meer zichtbaarheid komt door mensen die jouw berichten liken en delen.

WordPress en Social media - mailproblemen

Installeer een WordPress Social Media plugin

Plugins spelen een cruciale rol in de integratie tussen WordPress en sociale media.

Wat zijn plug-ins? Een plugin is een stuk software dat een groep functies bevat die aan een WordPress-website kunnen worden toegevoegd, vandaar dat het een eenvoudige manier van integratie is. Download de door u gekozen plugin, installeer en activeer deze.

Enkele goede plugins voor sociale media voor WordPress zijn:

Social Snap

Social Snap is een van de krachtigste plugins waarmee u meer verkeer naar je sites kunt genereren door mensen te betrekken via de kracht van sociale media. De plugin is gemakkelijk in gebruik en staat hoog aangeschreven. Bekijk hieronder de video met alle toepassingen van Social Snap.

Monarch Social Sharing

Wil je een uitgebreidere manier van het tonen van Social Media? Kies dan voor Monarch Social Sharing. Waarom Monarch opvalt? De Monarch Social Sharing-plugin kan deelknoppen toevoegen op vijf verschillende locaties en vele verschillende manieren. Je bent dus niet beperkt tot één zelfde plaatsing. Je kunt kiezen uit meer dan 20 sociale deelnetwerken om weer te geven op je WordPress-site. Bekijk in de video hieronder de uitgebreide mogelijkheden van Monarch.

Embed functies van verschillende Social media platformen

Er bestaat ook de mogelijkheid om je publicaties op social media handmatig te embedden op verschillende websites. Je kan bij Facebook bijvoorbeeld een bericht embedden door op de drie puntjes rechts bovenaan te klikken en daar te kiezen voor “Insluiten”. Facebook genereert vervolgens een code die je binnen je website kan embeddden.

WordPress Social media embedden

Als je dit te lastig vind, kan je altijd een plugin als Smash Balloon Social Post Feed gebruiken.

Tips voor het plaatsen van Social Media

Waar moet je je social media-links op je website plaatsen? Een ding is duidelijk: let op dat je niet teveel links plaatst, dit zorgt voor irritatie door een slordige pagina of zorgt voor verwarring bij de lezer.

Afhankelijk van jouw online strategie, kan je de links plaatsen in het menu, de header, onder of boven de tekst, op foto’s en video’s en nog vele andere mogelijkheden via pop-ups enz. Heb je al deze mogelijkheden nodig? Waarschijnlijk niet.

Het doel van social media is om jouw merk zichtbaarheid te vergroten en voor meer interactie zorgen met jouw content. Door gebruik te maken van de benoemde plugins en tips, kan je ervoor zorgen dat je je bezoekers inspireert om meer verbonden te zijn met jouw bedrijf en meer interactie te hebben met potentiële klanten. Hierdoor ga je jouw doelgroep beter begrijpen en kan je persoonlijk op vragen of problemen reageren.

Een goed team kan u helpen om een ​​goede website te bouwen. Vergroot uw publiek door uw site te integreren met sociale media en bouw een community op rond uw bedrijf. We zijn hier om u te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samenwerken!

Heb jij een WordPress website met de plugin Elementor Pro? Lees dit dan even goed!

Populaire plugin Elementor Pro gehackt

2 weken geleden kwam Wordfence, een belangrijke organisatie met betrekking tot de veiligheid van WordPress websites, met de melding dat Elementor Pro gehackt was. Deze plugin, die ongeveer een miljoen keer geïnstalleerd is, is zeer populair onder WordPress gebruikers. Om deze reden adviseerden zij eerder al met klem om de plugin en ook de aanverwante plugin Ultimate Addons for Elementor, direct te updaten.

Inmiddels heeft Wordfence duidelijk gemaakt om welke kwetsbaarheden het hier gaat:

Ultimate Addons for Elementor: Het onrechtmatig registreren van gebruikers.
Elementor Pro: De mogelijkheid om gevaarlijke bestandstypen als PHP te uploaden.

Dit betekent dat hackers een gebruiker konden aanmaken en met die gebruiker, gevaarlijke code zoals PHP konden uploaden naar de server. Hierna is het voor een hacker een peulenschil om de website in zijn geheel over te nemen.

Lees een hier een uitgebreide uitleg over de kwetsbaarheden in deze plugins.

Als je dit nog niet hebt gedaan, voer dan nu direct de updates door!

De plugins dienen minimaal geupdate te zijn naar:

Elementor Pro versie 2.9.4

Ultimate Addons for Elementor versie 1.24.2.

Als je de betaalde versie hebt van een van deze plugins, zorg dan dat de licenties in orde zijn om de updates door te voeren.

Mogelijk is Elementor Pro onderdeel van jouw thema. In dat geval is het ook belangrijk om het thema te updaten naar de laatste versie.

Hoe weet ik of mijn WordPress website gehackt is?

Je kan zien dat je website gehackt is aan de volgende zaken:

 1. Als je je website bezoekt, wordt deze automatisch doorgelinkt naar een andere website.
 2. Je krijgt een melding van je hostingprovider dat je website is gehackt.
 3. Google search console geeft de melding dat je website malware bevat.
 4. De zoekresultaten in Google voor jouw website zien er vreemd uit.
 5. Er staan opeens allerlei links in je website die jij niet hebt geplaatst.
 6. Je krijgt geen toegang meer tot de achterkant van de website.

Help! Ik ben gehackt!

Vervelend om te horen dat jij een slachtoffer bent geworden van hackers. Maar geen paniek, vaak is je website goed te repareren.

Mocht het zo zijn dat je backups hebt van jouw website, dan kan je natuurlijk terug gaan naar een moment voordat Elementor Pro gehackt werd. Vanaf dat punt kan je alsnog de benodigde updates uitvoeren.

Is dit niet meer mogelijk of niet wenselijk omdat je dan belangrijke informatie kwijt raakt?

In dat geval kan deze uitgebreide handleiding om je WordPress website te repareren helpen.

Je doorloopt hierbij een uitgebreid stappenplan om je website in zijn geheel op te schonen. Ook zorg je ervoor dat je alle achterdeurtjes sluit.

Wil je liever dat wij je website voor je repareren? Neem contact met ons op.

Voorkomen dat je WordPress website gehackt wordt

Je kan een aantal stappen nemen om je website beter te beveiligen:

 • Zorgen voor dagelijkse backups
 • Een hostingprovider die actief scant op malware
 • Regelmatig updaten van WordPress, je thema en de verschillende plugins 
 • Een beveiligingsplugin als WordFence installeren

Het up-to-date houden van je WordPress website vereist dus regelmatige actie van jouw kant. Door deze taken 

Webconstructions Delft biedt de mogelijkheid om deze taken voor je op te pakken.

Wij bieden managed Hosting aan. Dit houdt in dat wij zorgen voor:

 • Een snelle website door SSD hosting
 • Een veilige website door actieve scanning op malware
 • Regelmatig doorvoeren van belangrijke updates aan jouw website
 • Het gratis doorvoeren van kleine content wijzigingen

Dit alles zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je website.

Lees hier meer over onze WordPress onderhoud en hosting

 

Portfolio Items