Een aantrekkelijk webdesign

Webconstructions Delft ontwikkelt websites die aantrekkelijk zijn voor bezoekers allereerst voor Google, zodat de zoekresultaten een aantrekkelijk beeld geven van elke pagina. Ten tweede zodat een website gericht is op de doelgroep en dus doelgericht is opgesteld. Maar het oog wil natuurlijk ook wat dus we ontwikkelen ook websites die er qua webdesign aantrekkelijk uit zien.

Daarom starten wij altijd met een kennismakingsgesprek waarin wij op zoek gaan naar uw doelen, welke websites u nog meer mooi vind, en wat voor soort teksten u op de website wilt plaatsen om aan te sluiten op de zoektermen waarop u gevonden wilt worden. Lees wat u allemaal nog meer kan verwachten op onze pagina werkwijze.

Tijdens het gesprek stellen wij vast of er reeds een logo en huisstijl aanwezig is. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kunnen wij een logo creëren wat aansluit bij de filosofie en missie van uw bedrijf. Ook kunnen wij visitekaartjes een huisstijl en eventuele andere reclame uitingen voor u realiseren.Als eenmaal duidelijk is wat het logo is, welke kleurstellingen u wilt gebruiken en welk lettertype kunnen wij aan de slag gaan om voor u een zo aantrekkelijk mogelijk een WordPress website te realiseren.

Bitcare Responsive WordPress Website
Aantrekkelijke WordPress Website - aantrekkelijke wordpress website

Waar letten wij op bij het opzetten van uw webdesign?

Wij leven in een tijdperk waarin mobiele devices zoals tablets en mobiele telefoons niet meer zijn weg te denken. Het is dan ook belangrijk dat uw website wordt geoptimaliseerd om op elke schermgrootte aantrekkelijk te ogen. Wij houden rekening met het feit dat een gebruiker inmiddels verticaal georiënteerd is dat wil zeggen men is gewend om van boven naar beneden te scrollen. Om deze reden proberen wij een website ook niet al te breed op te zetten maar dus juist in verticale richting.

Qua lettertype is het natuurlijk belangrijk dat men de teksten op de website goed kan lezen. Wij gebruiken daarom ook een groot lettertype en houden genoeg regelafstand om zo een ruimtelijke opzet zet te creëren. 

Daarnaast proberen we de alinea‘s zo kort en bondig mogelijk op te zetten zodat gebruikers niet overweldigd raken door de hoeveelheid aan informatie. Mensen zijn tegenwoordig luie lezers en zijn snel afgeleid. Het is dan ook belangrijk om de lezer te blijven boeien. Dit doen wij door alinea’s met tekst af te wisselen met media elementen zoals foto’s, video’s en infographics.

Het gebruik van multimedia moet ook ondersteunend zijn aan de beschreven onderwerpen. Dit zorgt ervoor dat een lezer gefocust blijft op het besproken onderwerp en in zijn gedachten ook bij dit onderwerp blijft.

Een bezoeker is snel afgeleid. Door het gebruik van geanimeerde objecten zoals inschuivende foto’s blijft de bezoeker gefocust op de tekst die naast deze foto staat. Onnodige informatie of beeldmateriaal moet worden vermeden.

Als er teveel informatie op een pagina staat kan dit ook afschrikken. De informatie die wellicht wat te gedetailleerd is kan beter worden opgenomen op een aparte pagina. Door de extra informatie op een aparte pagina op te nemen wordt ook een interne link gegenereerd. Dit laatste wordt door Google als positief beschouwd en kan worden beloond door extra zoekresultaten.

Snelheid als onderdeel van een aantrekkelijke WordPress website

Naast het feit dat een website er aantrekkelijk uit moet zien moet er natuurlijk ook rekening worden gehouden met de snelheid van een website. Je website kan nog zo mooi zijn als het voor een bezoeker meer dan een minuut duurt om een pagina te laden zou je nul bezoekers krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat per seconde dat de website moet laden er een groot aantal bezoekers uitstapt. Daarom zou de laadtijd van een website maximaal 4 seconden moeten zijn. Deze snelheid willen wij realiseren door HTML, CSS en JavaScript te verkleinen. Meer over deze technische kant van een aantrekkelijk webdesign kan je lezen op de pagina snelle WordPress website.

Een snelle website is een vindbare website in Google
Logo ontwerp

Logo ontwerp

Naast het ontwikkelen en ontwerpen van een goed web die zijn kunnen wij ook een nieuw logo voor u realiseren. Wij kunnen een aantrekkelijk logo voor u opzetten wat de juiste uitstraling heeft voor uw doelgroep en de eigenschappen van uw organisatie goed in beeld brengt.

Het opzetten van een goed logo gaat in een aantal revisies. Eerst bespreken we een aantal vragen:

  • Wat is uw doelgroep?
  • Welke kleuren heeft u voor ogen?
  • Wat vindt u nog meer mooie logo’s?
  • Wilt u een logo met een beeldmerk?
  • Wilt u een logo met alleen tekst?
  • Wat voor type wat voor lettertype wilt u gebruiken in uw logo?

Met deze informatie gaan we vervolgens voor u aan de slag. We ontwikkelen een aantal varianten van het logo. Daarna gaan we met u om de tafel om te kijken of een van de ontwikkel de logo’s aansluit op uw wensen. Wellicht is het zo dat een van de logo’s al voor een groot gedeelte aan uw verwachtingen voldoet, maar nog enkele wijzigingen nodig heeft. Deze kunnen we dan voor u doorvoeren. Mocht het zo zijn dat de ontwikkelde logo’s enorm afwijken van wat u voor ogen heeft dan kan een gesprek ons in de juiste richting helpen en kunnen wij nieuwe varianten voor u ontwikkelen.

Wij gaan door totdat u volledig tevreden bent met uw nieuwe bedrijfslogo.

Visitekaartjes in huisstijl

Als eenmaal een logo ontwikkeld is, kunnen wij u ook ondersteunen door het ontwikkelen van visitekaartjes, een huisstijl of briefpapier.

Visitekaartje ontwerp door Webconstructions Delft

Ook een aantrekkelijke WordPress website?

Van start met uw aantrekkelijke website?

Neem contact op via telefoon of email.